Španělská tortilla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 1356.9 mg
  • Vláknina 15612.8 mg
  • Vitamín A 15612.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.

  • 2

    Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.

  • 3

    Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.

  • 4

    Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.

  • 5

    Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu