Celer v olivovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 60 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440.8 mg
- Vláknina 7819 mg
- Vitamín A 7819 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Vše zalijeme olejem a vodou, osolíme, ocukrujeme, zalijeme citrónovou šťávou, necháme vařit až do změknutí.
-
2
Uvařenou zeleninu necháme vystydnout, podáváme posypané hráškem a sekanou petrželí.