Pórek v olivovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 566.8 mg
- Vláknina 10913.5 mg
- Vitamín A 10913.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou.
-
2
Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou.
-
3
Podáváme vychlazené.