Zelené fazolové lusky v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 160 g Rajčata
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 453.3 mg
  • Vláknina 11420 mg
  • Vitamín A 11420 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata i cibuli pokrájíme na větší kousky, lusky zbavíme vláken a dobře očistíme. Vše osolíme, ocukrujeme, zalijeme olejem.

  • 2

    Vzniklou směs zalijeme vodou a vaříme do měkka.

  • 3

    Uvařenou zeleninu podáváme vychlazenou, zdobenou citrónem.

Komentáře k receptu