Artyčoky v olivovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 50 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 837.8 mg
- Vláknina 25091 mg
- Vitamín A 25091 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé artyčoky zbavíme stonku a listů, omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou. Brambory a mrkev pokrájíme na drobnější kousky, cibulky oloupeme.
-
2
Artyčoky přidáme k zelenině, vše zalijeme olivovým olejem, osolíme, osladíme, zakápneme citrónovou šťávou a zalijeme trochou vody, necháme vařit až do změknutí.
-
3
Podáváme dobře vychlazené, zdobené hráškem a posekaným koprem.