Rýže Istambul
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 29 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 335.9 mg
- Vláknina 7937.3 mg
- Vitamín A 7937.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.
-
2
Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.
-
3
Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.