Rýže Istambul

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 60 g Hrášek
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 30 g Mandle
  • 30 g Pistácie
  • 650 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 335.9 mg
  • Vláknina 7937.3 mg
  • Vitamín A 7937.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.

  • 2

    Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.

  • 3

    Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.

Komentáře k receptu