Rýže Sultan Resat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 60 g Cibule
  • 2.22 g Tuk
  • 1 krajíc Veka
  • 650 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 90.4 mg
  • Vláknina 4749.8 mg
  • Vitamín A 4749.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny.

  • 2

    Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut.

  • 3

    Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže.

Komentáře k receptu