Plody moře
Suroviny
- 250 g Řasa Wakame
- 150 g Kostkový led
- 150 ml Ocet vinný červený
- 300 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 36 ks Mušle srdcovky
- 36 ks Surmovky
- 18 ks Ústřice
- 3 ks Humr
- 3 ks Krab
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 36 ks Krevety tygří
- 36 ks Mušle slávky
- 36 ks Hřebenatka
- 3 ks Citrony
- 36 ks Mušle Venušiny
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 10406 kcal
- Sacharidy 406 g
- Tuky 305 g
- Sodík 31171 mg
- Bílkoviny 1418 g
- Uhlovodany 406 g
- Cholesterol 4091.5 mg
- Draslík 34799.8 mg
- Vláknina 7861 mg
- Vitamín A 7861 mg
- Vitamín B6 6.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 841.5 mg
- Vitamín E 66.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 388.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém množství vody vaříme 3-4 minuty očištěné zaděnky, slávky a srdcovky, dokud se nám neotevřou, a opláchneme je studenou vodou. Do jiného hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou vložíme surmovky a ihned, jak začne voda znovu vřít, vyjmeme surmovky a ještě 4 minuty vaříme. V páře vaříme v polovině lastury hřebenatky, dokud maso nezbělá. Mořské okurky rozpůlíme a zbavíme je nadbytečné tekutiny, ústřice vaříme 3-4 minuty v malém množství vody a potom opláchneme studenou vodou.
-
2
Smícháme šalotky, ocet, olivový olej, sůl a pepř a 2 hodiny necháme stát v pokojové teplotě, aby se vůně prolnuly. Půl minuty do pěny mixujeme hořčici, žloutek, citronovou šťávu, sůl a pepř a za stálého mixování přidáváme po kapkách olej. Když nám hmota začne houstnout, přiléváme tenkým praménkem olej. Pokud se nám majonéza zdá příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Misku přikryjeme a uložíme do ledničky.
-
3
Vařené humry, kraby, krevety a plody moře upravíme na velkou mísu, přidáme mořské řasy, posypeme drceným ledem a nazdobíme klínky citronu. Ve zvláštních mističkách servírujeme majonézu a omáčku vinaigrette.