Humrový salát s avokádem
Suroviny
- 230 g Fazolové lusky zelené
- 600 g Humr
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Avokádo
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 986.9 mg
- Vláknina 11674.2 mg
- Vitamín A 11674.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.
-
2
Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.
-
3
Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.
-
4
Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.
-
5
Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.