Humrový salát s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Fazolové lusky zelené
  • 600 g Humr
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 986.9 mg
  • Vláknina 11674.2 mg
  • Vitamín A 11674.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.

  • 2

    Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.

  • 3

    Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.

  • 4

    Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.

  • 5

    Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu