Humr s máslovou omáčkou
Suroviny
- 25 g Šalotka
- 1000 g Humr
- 150 g Máslo čerstvé
- 50 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Estragon
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 294.5 mg
- Draslík 857.7 mg
- Vláknina 3043.8 mg
- Vitamín A 3043.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou, bílým vínem a octem zahříváme šalotky tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Potom oheň zmírníme, za stálého míchání přidáme kostičku másla a když se plně zapracuje, vložíme další. Tímto způsobem zpracujeme všechno máslo, následně hrnec odstavíme, vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř.
-
2
Humry dáme na 2 hodiny do ledničky, potom je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Potom je rozložíme na plech krunýřem dospod, pokapeme máslem a 5 - 7 minut grilujeme pod grilem v troubě předehřátým na velmi vysokou teplotu.
-
3
Grilované humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobené klínky citronu a snítkami petrželky servírujeme.