Humr s máslovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Šalotka
  • 1000 g Humr
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 294.5 mg
  • Draslík 857.7 mg
  • Vláknina 3043.8 mg
  • Vitamín A 3043.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vodou, bílým vínem a octem zahříváme šalotky tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Potom oheň zmírníme, za stálého míchání přidáme kostičku másla a když se plně zapracuje, vložíme další. Tímto způsobem zpracujeme všechno máslo, následně hrnec odstavíme, vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř.

  • 2

    Humry dáme na 2 hodiny do ledničky, potom je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Potom je rozložíme na plech krunýřem dospod, pokapeme máslem a 5 - 7 minut grilujeme pod grilem v troubě předehřátým na velmi vysokou teplotu.

  • 3

    Grilované humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobené klínky citronu a snítkami petrželky servírujeme.

Komentáře k receptu