Tuňák grilovaný na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 68.4 mg
  • Draslík 481.6 mg
  • Vláknina 515.8 mg
  • Vitamín A 515.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky z tuňáka omyjeme a osušíme, citronovou šťávu rozmícháme s olejem, rozmarýnem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Rybu marinádou pokapeme a steaky grilujeme po každé straně 6 - 7 minut na rozpáleném grilu.

  • 2

    Podáváme s grilovanými rajčátky a čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu