Medailonky z lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1201.4 mg
  • Vláknina 11866.2 mg
  • Vitamín A 11866.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo důkladně utřeme s česnekem, tymiánem, hořčičnými semínky a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme.

  • 2

    Steaky opatrně zbavíme páteře, překrojíme na polovinu, zavineme do tvaru medailonků a kuchyňským provázkem nebo nití zavážeme. Potom je opékáme z obou stran do zlatova na žebrované ploténce nebo pánvi s rozehřátým olejem, hotové medailonky zbavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek, nakonec necháme vychladnout.

  • 3

    Z pečícího papíru vystřihneme 4 čtverce 30x30 cm, na každý z nich položíme dva medailonky z lososa s trochou ochuceného másla a čtvrtinou rajčat, papír přehneme přes medailonky, okraje upevníme několikerým přehnutím. Takto připravené balíčky dáme na plech a pečeme 10 - 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C.

  • 4

    Upečené medailonky vybalíme, odstraníme provázek, přeneseme na nahřáté talíře a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu