Medailonky z lososa
Suroviny
- 800 g Losos - filety
- 2 kávová lžička Hořčičné semínko
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 26 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1201.4 mg
- Vláknina 11866.2 mg
- Vitamín A 11866.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo důkladně utřeme s česnekem, tymiánem, hořčičnými semínky a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme.
-
2
Steaky opatrně zbavíme páteře, překrojíme na polovinu, zavineme do tvaru medailonků a kuchyňským provázkem nebo nití zavážeme. Potom je opékáme z obou stran do zlatova na žebrované ploténce nebo pánvi s rozehřátým olejem, hotové medailonky zbavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek, nakonec necháme vychladnout.
-
3
Z pečícího papíru vystřihneme 4 čtverce 30x30 cm, na každý z nich položíme dva medailonky z lososa s trochou ochuceného másla a čtvrtinou rajčat, papír přehneme přes medailonky, okraje upevníme několikerým přehnutím. Takto připravené balíčky dáme na plech a pečeme 10 - 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C.
-
4
Upečené medailonky vybalíme, odstraníme provázek, přeneseme na nahřáté talíře a ihned servírujeme.