Zimní zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 153 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 482.7 mg
- Vláknina 12998.8 mg
- Vitamín A 12998.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a očištěnou zeleninu s neoloupanými bramborami pokrájíme na kolečka silná 2 - 3 mm.
-
2
V hrnci zahřejeme olej, máslo, vložíme pórek a restujeme přibližně 3 minuty do měkka. Potom přidáme ostatní zeleninu a restujeme ještě 1 minutu.
-
3
Přilijeme vývar, přivedeme znovu k varu a na mírném ohni zvolna vaříme pod pokličkou asi 20 minut.
-
4
Třetinu zeleninové směsi s trochou vývaru rozšleháme v mixéru na hladké pyré a vrátíme zpět do hrnce.
-
5
Nakonec do polévky vmícháme nasekanou petržel, podle chuti osolíme a opepříme.