Základní těsto na páj

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 127.1 mg
  • Draslík 8.2 mg
  • Vláknina 3543.8 mg
  • Vitamín A 3543.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku se špetkou soli smícháme v míse s máslem na drobenku. Vmícháme žloutek, trochu vody a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce.

  • 3

    Těsto používáme při přípravě slaných koláčů.

Komentáře k receptu