Jáhlový puding dvoubarevný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 0.5 kávová lžička Sirup citronový
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 1 polévková lžíce Kokos sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 159.4 mg
  • Vláknina 12922.3 mg
  • Vitamín A 12922.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly nasypeme do sítka a prolijeme vařící vodou. Ze sítka je překlopíme do hrnce, přidáme vodu a vaříme 20 minut.

  • 2

    Nalijeme do mixéru i se zbytkem vody, ve které se vařily. Přidáme špetku skořice, ovesný sušený nápoj a pár kapek citrónového sirupu. Osladíme javorovým sirupem. Rozmixujeme na pudingovou hmotu.

  • 3

    Polovinu pudingu nalijeme do misky, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Druhou polovinu v hrnci obarvíme kakaovým práškem a nalijeme do misky na první polovinu. Necháme vychladnout. Studený puding vyklopíme na talířek, posypeme strouhaným kokosem a podáváme jako dezert.

Komentáře k receptu