Vepřové obložené dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Vepřová kýta
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Celer bulvový
  • 50 g Kedlubna
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mrkev kořen
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 467.1 mg
  • Vláknina 3519 mg
  • Vitamín A 3519 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso na sucho opečeme, zaprášíme moukou a podlité vodou dusíme doměkka. Hotové maso přendáme do mísy.

  • 2

    Mezitím přidáme do zbylé šťávy několik lžic horké vody, kmín, sůl a šťávu krátce povaříme.

  • 3

    Na dobře rozehřátém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky zbytek nakrájené zeleniny, na plátky nakrájený česnek, sůl a pepř. Vše zalijeme vodou a dusíme.

  • 4

    Takto připravenou zeleninou obložíme maso a zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu