Studená vařená treska s pikantní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 1700 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 8 ks Olivy zelené
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.25 ks Paprika červená
  • 0.25 ks Cibule červená
  • 5 hrst Petržel - nať
  • 3 hrst Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 5149 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 1117.9 mg
  • Vláknina 17267.7 mg
  • Vitamín A 17267.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni vaříme ve vodě 10 minut celer, cibuli, mrkev, petrželku, tymián, česnek, sůl. Přidáme steaky z tresky a vaříme dalších 5-7 minut. Když se maso uprostřed zpevní, vyjmeme ho z tekutiny a necháme vychladnout. Potom ho dáme na 2 hodiny do lednice.

  • 2

    V nekovové míse si připravíme pikantní zeleninu smícháním červené papriky, mrkve, česneku, červené cibule, kapary, oliv, okurek, ančoviček, octa, petrželky, soli, pepře a olivového oleje a přikryté potravinářskou folií dáme na 1 hodinu do lednice.

  • 3

    Na talíře upravíme steaky, na ně rozdělíme zeleninu a servírujeme obložené listy salátu a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu