Studená vařená treska s pikantní zeleninou
Suroviny
- 600 g Treska aljašská
- 1700 ml Voda pitná
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Ančovičky konzervované
- 8 ks Olivy zelené
- 3 ks Okurky nakládané
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.25 ks Paprika červená
- 0.25 ks Cibule červená
- 5 hrst Petržel - nať
- 3 hrst Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 32 g
- Sodík 5149 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 93.8 mg
- Draslík 1117.9 mg
- Vláknina 17267.7 mg
- Vitamín A 17267.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni vaříme ve vodě 10 minut celer, cibuli, mrkev, petrželku, tymián, česnek, sůl. Přidáme steaky z tresky a vaříme dalších 5-7 minut. Když se maso uprostřed zpevní, vyjmeme ho z tekutiny a necháme vychladnout. Potom ho dáme na 2 hodiny do lednice.
-
2
V nekovové míse si připravíme pikantní zeleninu smícháním červené papriky, mrkve, česneku, červené cibule, kapary, oliv, okurek, ančoviček, octa, petrželky, soli, pepře a olivového oleje a přikryté potravinářskou folií dáme na 1 hodinu do lednice.
-
3
Na talíře upravíme steaky, na ně rozdělíme zeleninu a servírujeme obložené listy salátu a snítkou petrželky.