Tofu řecká variace

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 80 g Sýr sójový - Tofu
  • 30 g Olivy nakládané
  • 150 g Okurka salátová
  • 30 g Cibule červená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 0.5 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 279.1 mg
  • Vláknina 8511 mg
  • Vitamín A 8511 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červenou cibuli pokrájíme nahrubo, salátovou okurku očistíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu spolu v míse promícháme. Olivy použijeme vypeckované a rozdělené na půlky nebo na plátky. Přisypeme do mísy a osolíme. Okořeníme bazalkou a oreganem. Zakapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem.

  • 2

    Bylinkové tofu nakrájíme na kostičky a opatrně vmícháme do salátu.

Komentáře k receptu