Salát ze špenátu s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 752.1 mg
- Vláknina 10788 mg
- Vitamín A 10788 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy špenátu probereme, povadlé vyhodíme. Listy omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a rajčata na plátky. Vložíme do mísy, posypeme bazalkou a oreganem, osolíme a promícháme.
-
2
Zakapeme citrónovou šťávou a panenským olejem. Vhodný je olivový, ale můžeme použít i jiný. Sezamový panenský olej dodá pokrmu lehce oříškovou příchuť.
-
3
Salát vychladíme a podáváme s pečivem.