Mrkvový salát s kedlubnou a rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 158 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 118.2 mg
- Vláknina 6332.4 mg
- Vitamín A 6332.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a kedlubnu nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme
-
2
do mísy, promícháme, zakapeme octem a osolíme. Přimícháme drobně posekanou petrželovou nať. Salát posypeme sušeným rozmarýnem a pokapeme panenským olejem.
-
3
Porce salátu můžeme ozdobit drcenými vlašskými ořechy.
-
4
Podáváme vychlazené.