Jemný hlávkový salát s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 170 g Rajčata
  • 100 g Cibulka jarní
  • 120 g Mozzarella
  • 300 g Salát hlávkový
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 274.8 mg
  • Vláknina 6068 mg
  • Vitamín A 6068 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme si skleněnou mísu a do ní jednotlivé listy natrháme na menší kousky.

  • 2

    Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přisypeme k salátu. Použijeme jarní cibulku, kterou pokrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Posypeme bazalkou a sekaným čerstvým nebo sušeným koprem. Pokapeme octem, panenským olejem a osolíme.

  • 3

    Do salátu přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a vše promícháme.

Komentáře k receptu