Jemný hlávkový salát s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 274.8 mg
- Vláknina 6068 mg
- Vitamín A 6068 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme si skleněnou mísu a do ní jednotlivé listy natrháme na menší kousky.
-
2
Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přisypeme k salátu. Použijeme jarní cibulku, kterou pokrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Posypeme bazalkou a sekaným čerstvým nebo sušeným koprem. Pokapeme octem, panenským olejem a osolíme.
-
3
Do salátu přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a vše promícháme.