Hlávkový salát s vejci
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
- 60 g Pórek
- 400 g Jogurt bílý
- 5 g Oregano čerstvé
- 5 g Bazalka
- 100 g Cibule
- 350 g Salát hlávkový
- 20 g Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Citrony
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 319.7 mg
- Draslík 444.7 mg
- Vláknina 5955 mg
- Vitamín A 5955 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Listy natrháme na kousky a vložíme do mísy.
-
2
Do salátu použijeme červenou cibuli, kterou nožem pokrájíme nahrubo. Salátovou okurku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Přisypeme k salátu a vše dobře promícháme. Salát posypeme drobně posekanou bazalkou, oregánem a kadeřavou petrželkou.
-
3
Do kelímku s jogurtem nakapeme sojovou omáčku a citrónovou šťávu. Přilijeme panenský olej a ocet. Dobře promícháme.
-
4
Jogurtovou zálivkou salát přelijeme. Vařená vejce nakrájíme na větší kousky a lehce přimícháme k salátu.
-
5
Podáváme vychlazený s pečivem.