Mořský okoun se zázvorem a jarními cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže dušená
  • 400 g Okouník mořský
  • 5 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 523.7 mg
  • Vláknina 6694 mg
  • Vitamín A 6694 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme vodu, nad její hladinu umístíme mísu vhodnou pro vaření v páře, do které jsme dali polovinu množství jarní cibulky a všechen zázvor a na to položili rybu omytou zvenčí i zevnitř studenou tekoucí vodou, osušenou papírovými utěrkami a potřenou polovinou sójové omáčky. Přiklopíme, přivedeme k varu a vaříme 10-12 minut v páře doměkka. Místo mísy je možno použít napařovací košíček.

  • 2

    Rybu opatrně přeneseme na nahřátou mísu, na níž se bude ryba servírovat, a udržujeme v teple. Cibulku a zázvor, které jsme rovněž vařili v páře, nepoužijeme. Na rybu nasypeme zbývající jarní cibulku a koriandr a přelijeme směsí ze slunečnicového a sezamového oleje zahřátou na velmi vysokou teplotu.

  • 3

    Smícháme zbývající sójovou omáčku s horkým rybím vývarem a touto směsí také přelijeme rybu. Servírujeme s klínky limety a v páře vařenou rýží.

Komentáře k receptu