Kukuřičná chowder
Suroviny
- 300 g Kukuřice mražená
- 100 g Slanina vepřová
- 200 ml Mléko polotučné
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 378.8 mg
- Vláknina 5985.6 mg
- Vitamín A 5985.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky slaniny nakrájíme příčně na proužky, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku pokrájíme na malé kostičky, brambory na menší kostky.
-
2
V hluboké pánvi opečeme slaninu, přimícháme cibuli a opékáme spolu asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou papriku, brambor, vodu a sůl. Pomalu vaříme do změknutí brambor, asi 10 až 15 minut.
-
3
Ve 4 lžících mléka rozmícháme mouku dohladka, vlijeme do polévky a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme zbylé mléko a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu, kukuřici, petrželku nakrájenou nadrobno a pepř. Necháme na mírném ohni prohřát, ale už nevaříme.
-
4
Polévka se podává horká.