Kukuřičná chowder

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kukuřice mražená
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 378.8 mg
  • Vláknina 5985.6 mg
  • Vitamín A 5985.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky slaniny nakrájíme příčně na proužky, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku pokrájíme na malé kostičky, brambory na menší kostky.

  • 2

    V hluboké pánvi opečeme slaninu, přimícháme cibuli a opékáme spolu asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou papriku, brambor, vodu a sůl. Pomalu vaříme do změknutí brambor, asi 10 až 15 minut.

  • 3

    Ve 4 lžících mléka rozmícháme mouku dohladka, vlijeme do polévky a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme zbylé mléko a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu, kukuřici, petrželku nakrájenou nadrobno a pepř. Necháme na mírném ohni prohřát, ale už nevaříme.

  • 4

    Polévka se podává horká.

Komentáře k receptu