Polévka z bílých fazolí
Suroviny
- 200 g Fazole bílé sterilované
- 500 ml Vývar slepičí
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Majoránka
- 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 446.9 mg
- Vláknina 8023.9 mg
- Vitamín A 8023.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
2
Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme.
-
3
Podáváme horkou posypanou petrželkou.