Polévka z bílých fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Majoránka
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 446.9 mg
  • Vláknina 8023.9 mg
  • Vitamín A 8023.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  • 2

    Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme horkou posypanou petrželkou.

Komentáře k receptu