Polévka ze zeleného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 182.3 mg
- Vláknina 6567.3 mg
- Vitamín A 6567.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a obojí v hrnci osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, přidáme hrášek a pepř. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a polévku pomalu vaříme asi 15 minut.
-
2
Poté z polévky sítem vyjmeme většinu hrášku, rozmícháme v mixéru na kaši a vrátíme do polévky. Opět uvedeme do varu a povaříme asi 2 minuty. Zmírníme oheň, vmícháme zakysanou smetanu a necháme prohřát. Už ale nevaříme! Ihned podáváme.