Polévka s vaječnou zavářkou
Suroviny
- 750 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Glutasol
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 39.4 mg
- Vláknina 84 mg
- Vitamín A 84 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu.
-
2
V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky.
-
3
Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.