Pilobřich v papilotě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 6 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 838.9 mg
- Vláknina 13583.8 mg
- Vitamín A 13583.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pečícího papíru nastříháme 4 obdélníky (45x30 cm), každý obdélník přehneme na polovinu, vystřihneme tvar srdce a rozevřeme. Opláchneme a osušíme filety z pilobřicha. Na polovinu papírového srdce položíme 1 filet a poklademe ho čtvrtinou rajčat, oliv, fazolek, listy bazalky a plátkem citronu. Pokapeme lžičkou olivového oleje a podle chuti osolíme a opepříme. Přehneme druhou polovinu srdce přes takto obložený filet a okraje uzavřeme několikerým přeložením. Stejným způsobem připravíme další 3 balíčky.
-
2
Rozložíme na plech a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby ryba byla křehká a důkladně propečená.
-
3
Uzavřené balíčky dáme na talíře a servírujeme s vařenými bramborami a snítkou bazalky.