Smaženky s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 125 g Jogurt bílý
  • 130 g Sýr Parmezán
  • 10 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 125 g Majonéza
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1141 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 91.2 mg
  • Draslík 578.7 mg
  • Vláknina 5945.8 mg
  • Vitamín A 5945.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu.

  • 2

    Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.

  • 3

    Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem.

  • 4

    V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami.

Komentáře k receptu