Smaženky s česnekovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Brambory
- 125 g Jogurt bílý
- 130 g Sýr Parmezán
- 10 g Bylinky čerstvé - svazek
- 125 g Majonéza
- 150 ml Mléko polotučné
- 500 ml Voda pitná
- 300 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1141 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 111 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 91.2 mg
- Draslík 578.7 mg
- Vláknina 5945.8 mg
- Vitamín A 5945.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu.
-
2
Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
-
3
Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem.
-
4
V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami.