Rösti se sýrem a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 1038.1 mg
- Vláknina 12784.8 mg
- Vitamín A 12784.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Vaříme jen 10 minut do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Do brambor nastrouháme na jemnějším struhadle celou cibuli a sýr. K bramborám, cibuli a sýru přidáme nasekanou petrželku, dobře promícháme, osolíme a opepříme.
-
2
Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme placky. Ty by měly být co nejtenčí, aby se brambory dobře propekly.
-
3
Na větší pánvi rozpálíme rostlinný olej a rösti opečeme po obou stranách dozlatova. Ozdobíme plátky rajčátek a servírujeme.