Grilovaný mořský jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 141 mg
- Draslík 772.5 mg
- Vláknina 3263.1 mg
- Vitamín A 3263.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na grilovací rošt rozložíme porce ryby obalené v mouce smíchané se solí a potřené rozpuštěným máslem (3 lžícemi). V předehřátém grilu grilujeme 5 minut z každé strany.
-
2
V hrnci rozpustíme zbývající máslo a když začne hnědnout a silně oříškově vonět, prudce ho ochladíme tak, že hrnec s máslem postavíme do připravené mísy se studenou vodou.
-
3
Ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou, nakládaným citronem a nakonec přelijeme ochlazeným máslem a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.