Grilovaný mořský jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Mořský jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 balení Kandovaná citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 772.5 mg
  • Vláknina 3263.1 mg
  • Vitamín A 3263.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na grilovací rošt rozložíme porce ryby obalené v mouce smíchané se solí a potřené rozpuštěným máslem (3 lžícemi). V předehřátém grilu grilujeme 5 minut z každé strany.

  • 2

    V hrnci rozpustíme zbývající máslo a když začne hnědnout a silně oříškově vonět, prudce ho ochladíme tak, že hrnec s máslem postavíme do připravené mísy se studenou vodou.

  • 3

    Ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou, nakládaným citronem a nakonec přelijeme ochlazeným máslem a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.

Komentáře k receptu