Letní guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Vepřová kýta
  • 10 g Olej rostlinný
  • 100 g Pórek
  • 100 g Kedlubna
  • 50 g Rajčata
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 631 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme sladkou mletou papriku, pokrájené maso a dusíme. Po chvíli podlijeme vodou.

  • 2

    Po změknutí masa vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, dobře zamícháme a necháme aspoň 10 minut vařit, aby se omáčka spojila dohladka.

  • 3

    Přidáme nakrájený pórek, kedlubny, rajče a vše znovu dusíme doměkka.

Komentáře k receptu