Thajské bramborové karbanátky
Suroviny
- 450 g Brambory
- 180 g Krabí maso mražené
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 4 kávová lžička Limetková šťáva
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Ocet vinný červený
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř 4 barev
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 1 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 705.7 mg
- Vláknina 8284.9 mg
- Vitamín A 8284.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ke karbanátkům budeme podávat studenou okurkovou omáčku a tu připravíme jako první.
-
2
Do misky nastrouháme oloupanou salátovou okurku, přidáme med, vinný ocet, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Vše důkladně smícháme. Hotovou omáčku dáme do chladu.
-
3
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme ve slaném nálevu, vodu slijeme, brambory necháme okapat. Ještě teplé brambory rozmačkáme v misce, smícháme s bílým krabím masem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a moukou. Těsto osolíme a opepříme.
-
4
Z připraveného těsta vytvarujeme karbanátky a ty smažíme
-
5
v pánvi s rozpáleným olejem.
-
6
Po obou stranách dozlatova upečené karbanátky podáváme na předehřátých talířích a ozdobené kousky jarní cibulky. Doplníme studenou okurkovou omáčkou.
-
7
-
8