Thajské bramborové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 180 g Krabí maso mražené
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 4 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 705.7 mg
  • Vláknina 8284.9 mg
  • Vitamín A 8284.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ke karbanátkům budeme podávat studenou okurkovou omáčku a tu připravíme jako první.

  • 2

    Do misky nastrouháme oloupanou salátovou okurku, přidáme med, vinný ocet, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Vše důkladně smícháme. Hotovou omáčku dáme do chladu.

  • 3

    Na kostičky nakrájené brambory uvaříme ve slaném nálevu, vodu slijeme, brambory necháme okapat. Ještě teplé brambory rozmačkáme v misce, smícháme s bílým krabím masem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a moukou. Těsto osolíme a opepříme.

  • 4

    Z připraveného těsta vytvarujeme karbanátky a ty smažíme

  • 5

    v pánvi s rozpáleným olejem.

  • 6

    Po obou stranách dozlatova upečené karbanátky podáváme na předehřátých talířích a ozdobené kousky jarní cibulky. Doplníme studenou okurkovou omáčkou.

  • 7

  • 8

Komentáře k receptu