Rejnok s černým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rejnok křídlo
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 10 g Pepř černý celý
  • 50 ml Ocet vinný červený
  • 850 ml Voda pitná
  • 850 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 2 hrst Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory rané
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1094 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 25765.5 mg
  • Vitamín A 25765.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si court-bouillon (vývar z koření, zeleniny a vína). Do velkého hrnce dáme všechny potřebné suroviny a pod pokličkou vaříme 30 minut. Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar prudce vaříme 15–20 minut, aby se jeho objem snížil na 600 ml.

  • 2

    Mezitím dáme do osolené vody vařit zvlášť rané brambory a zelené fazolky, jakmile změknou, scedíme a udržujeme teplé.

  • 3

    Na pánev dáme rejnočí ploutve, přelijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna 15–20 minut vaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme ji v teple.

  • 4

    V jiné pánvi rozehřejeme máslo a zahříváme, dokud nezhnědne a nezačne silně oříškově vonět. Potom vmícháme ocet, dvě lžíce sekané petrželky, kapary a ještě zhruba minutu mírně povaříme.

  • 5

    Rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme máslem, přidáme brambory a fazolky a ozdobené petrželkou servírujeme.

Komentáře k receptu