Srnčí řízky na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 99.1 mg
- Vláknina 1056.8 mg
- Vitamín A 1056.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme.
-
2
Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé.
-
3
Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou.