Zelenina s pórkovými kolečky v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Hrášek
  • 100 g Pórek
  • 20 g Kapie
  • 20 g Mrkev kořen
  • 3 kávová lžička Agar
  • 1 špetka Sůl
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 49 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117.9 mg
  • Vláknina 3437 mg
  • Vitamín A 3437 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    3 dl vody smícháme s rostlinnou želatinou (agarem) a vaříme, dokud se nerozpustí.

  • 2

    Mrkev, hrášek a pórek mezitím krátce povaříme v osolené a okyselené vodě, necháme okapat, promícháme s kapií.

  • 3

    Nádobu vypláchneme vodou, naplníme zeleninou a zalijeme rozpuštěnou želatinou. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, uložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu