Zelenina s pórkovými kolečky v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117.9 mg
- Vláknina 3437 mg
- Vitamín A 3437 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
3 dl vody smícháme s rostlinnou želatinou (agarem) a vaříme, dokud se nerozpustí.
-
2
Mrkev, hrášek a pórek mezitím krátce povaříme v osolené a okyselené vodě, necháme okapat, promícháme s kapií.
-
3
Nádobu vypláchneme vodou, naplníme zeleninou a zalijeme rozpuštěnou želatinou. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, uložíme do lednice a necháme ztuhnout.