Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 436.6 mg
- Vláknina 825 mg
- Vitamín A 825 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno, necháme chvíli provařit, snižíme teplotu na polovinu a přidáme sýr, nakrájený na malé kostičky.
-
2
Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
-
3
Steaky na talíři přelijeme omáčkou.