Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Pepř růžový celý
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 436.6 mg
  • Vláknina 825 mg
  • Vitamín A 825 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno, necháme chvíli provařit, snižíme teplotu na polovinu a přidáme sýr, nakrájený na malé kostičky.

  • 2

    Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

  • 3

    Steaky na talíři přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu