Červená řepa s mrkví a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 150 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 736.8 mg
- Vláknina 11122 mg
- Vitamín A 11122 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu si oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Křen použijeme čerstvý a nastrouháme jej najemno. Zeleninu spolu promícháme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
-
2
Do bílého jogurtu vlijeme sojovou omáčku, panenský olej, rozmícháme a nalijeme na salát. Znovu promícháme a dáme vychladit.