Salát z trojích fazolí
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Zakysaná smetana
- 100 g Fazole bílé sterilované
- 100 g Fazole červené sterilované
- 50 ml Olej olivový
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 364.1 mg
- Vláknina 10294.3 mg
- Vitamín A 10294.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zálivku – v misce smícháme zakysanou smetanu, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, olej, šťávu z jednoho citrónu, sůl podle chuti a oba druhy pepře. Necháme asi 30 minut odležet v chladu.
-
2
Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Do kastrůlku dáme asi 4 cm vysoko vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vhodíme pokrájené fazolky a povaříme asi 5 minut. Vařené fazolky scedíme.
-
3
V salátové míse promícháme okapané červené a bílé fazole a zchladlé zelené fazolky. Vmícháme smetanovou zálivku.
-
4
Salát necháme vychladit v chladničce asi 3 hodiny a poté podáváme.