Salát z trojích fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 g Fazole bílé sterilované
  • 100 g Fazole červené sterilované
  • 50 ml Olej olivový
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 364.1 mg
  • Vláknina 10294.3 mg
  • Vitamín A 10294.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zálivku – v misce smícháme zakysanou smetanu, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, olej, šťávu z jednoho citrónu, sůl podle chuti a oba druhy pepře. Necháme asi 30 minut odležet v chladu.

  • 2

    Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Do kastrůlku dáme asi 4 cm vysoko vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vhodíme pokrájené fazolky a povaříme asi 5 minut. Vařené fazolky scedíme.

  • 3

    V salátové míse promícháme okapané červené a bílé fazole a zchladlé zelené fazolky. Vmícháme smetanovou zálivku.

  • 4

    Salát necháme vychladit v chladničce asi 3 hodiny a poté podáváme.

Komentáře k receptu