Bramborový salát s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 117 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 686.3 mg
- Vláknina 11810 mg
- Vitamín A 11810 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spolu s nahrubo nasekanou cibulí vsypeme do mísy, zakapeme octem a osolíme.
-
2
Mrkev nakrájíme na kolečka, brokolici na růžičky a ředkev na kostičky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
-
3
Do jogurtu vmícháme olej a sojovou omáčku. Vychladlou zeleninu překlopíme do mísy a zalijeme jogurtovou zálivkou. Salát dobře promícháme a podáváme vychlazený.