Barevný hlávkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Cibulka jarní
  • 350 g Salát hlávkový
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 392.8 mg
  • Vláknina 10855 mg
  • Vitamín A 10855 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, propláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na menší kousky do mísy. Nejlépe skleněné.

  • 2

    Žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na menší proužky. Rajčata nožem pokrájíme na kostičky a spolu s paprikou vsypeme do mísy. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme do salátu.

  • 3

    Salát promícháme, pokapeme citronovou šťávou a panenským olejem. Okořeníme saturejkou a osolíme.

  • 4

    Podáváme vychlazený jako přílohu k masitým pokrmům.

Komentáře k receptu