Barevný hlávkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 2 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 392.8 mg
- Vláknina 10855 mg
- Vitamín A 10855 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, propláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na menší kousky do mísy. Nejlépe skleněné.
-
2
Žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na menší proužky. Rajčata nožem pokrájíme na kostičky a spolu s paprikou vsypeme do mísy. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme do salátu.
-
3
Salát promícháme, pokapeme citronovou šťávou a panenským olejem. Okořeníme saturejkou a osolíme.
-
4
Podáváme vychlazený jako přílohu k masitým pokrmům.