Tvarohová pomazánka s rajčaty
Suroviny
- 100 g Cibule
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 150 g Rajčata
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Ovesné vločky
- 30 g Kopr čerstvý
- 80 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 138 mg
- Vláknina 1936.5 mg
- Vitamín A 1936.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky nasypeme do horké vody, osolíme a necháme bobtnat.
-
2
Do mísy vložíme tvaroh s máslem a zakapeme olejem. Cibuli nakrájíme najemno a rajčata na malé kostičky. Přisypeme do mísy spolu s bazalkou. Přilijeme sojovou omáčku a ocet. Nakonec přidáme vychladlé ovesné vločky a vše dobře rozšleháme.
-
3
Do hotové pomazánky šlehačem jemně vmícháme sekaný kopr.