Italské burgery

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Salát ledový
  • 25 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Bulky toastové
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1013 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 626.5 mg
  • Vláknina 2979.1 mg
  • Vitamín A 2979.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).

  • 3

    Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.

  • 4

    Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.

Komentáře k receptu