Italské burgery
Suroviny
- 30 g Sýr Parmezán
- 7 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 50 g Salát ledový
- 25 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 g Hovězí maso mleté
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Bulky toastové
- 1 stroužek Česnek
- 0.6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1013 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 626.5 mg
- Vláknina 2979.1 mg
- Vitamín A 2979.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.
-
2
Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).
-
3
Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.
-
4
Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.