Steak z tuňáka s česnekem, olivovým olejem a chilli
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 hrst Rukola
- 3 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Tuňák obecný
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 0.8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 686.1 mg
- Vláknina 416.1 mg
- Vitamín A 416.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej s vodou našleháme v misce do zhoustnutí, zašleháme citronovou šťávu, sůl, přidáme nasekaný česnek, kapary, oregano a chilli. Steaky lehce potřeme marinádou a pečeme na rozpálené pánvi z obou stran po 2 minutách.
-
2
Rukolu rozdělíme na 4 talíře, položíme na ni steaky a zakápneme zbylou marinádou.