Pečený mořský okoun s rajčaty, olivami a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 800 g Okouník mořský
  • 50 g Kapary
  • 100 g Olivy zelené
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 1903.9 mg
  • Vláknina 16704.8 mg
  • Vitamín A 16704.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech položíme na plotnu, necháme rozpustit máslo a zlehka osmažíme cibuli, přisypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Přidáme pokrájená rajčata, víno a polovinu plátků fenyklu. Necháme tekutinu zredukovat na polovinu a poté přidáme vývar, olivy a kapary, promícháme.

  • 2

    Navrch poskládáme zbylé plátky fenyklu, na ně položíme ryby, které přelijeme šťávou z plechu.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 30 minut. Podáváme přelité výpekem.

Komentáře k receptu