Sardinky pečené s citronem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Citrony
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 143 mg
  • Vláknina 8087.3 mg
  • Vitamín A 8087.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou citronů ostrouháme kůru (tu odložíme stranou), vymačkáme šťávu do misky ke kaparům, tymiánu a oleji. Osolíme a opepříme, dobře promícháme.

  • 2

    Vykuchané sardinky, přelité směsí, pečeme 25 minut v troubě, vyhřáté na 190°C.

  • 3

    Podáváme se salátem, posypané citronovou kůrou a se čtvrtkami citronu.

Komentáře k receptu