Sardinky pečené s citronem a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 143 mg
- Vláknina 8087.3 mg
- Vitamín A 8087.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze dvou citronů ostrouháme kůru (tu odložíme stranou), vymačkáme šťávu do misky ke kaparům, tymiánu a oleji. Osolíme a opepříme, dobře promícháme.
-
2
Vykuchané sardinky, přelité směsí, pečeme 25 minut v troubě, vyhřáté na 190°C.
-
3
Podáváme se salátem, posypané citronovou kůrou a se čtvrtkami citronu.