Krémová drůbeží polévka se špagetami
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Špagety, Makarony
- 10 g Petržel - nať
- 500 g Hovězí maso zadní
- 5 g Hřebíček mletý
- 5 g Pepř černý celý
- 500 g Kuřecí maso vařené
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 24 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 80.2 mg
- Draslík 108.4 mg
- Vláknina 5119.1 mg
- Vitamín A 5119.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky masa z kuřete a z perličky dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku přivedeme k varu, přidáme do ní cibuli, celý pepř, hřebíček, muškátový květ a vaříme 2 hodiny na mírném ohni, až se tekutina vyvaří o třetinu.
-
2
Polévku přecedíme, maso vybereme, odstraníme případné kosti z kuřete nebo perličky. Vývar i maso vložíme do jiného hrnce, přilijeme smetanu ke šlehání a polévku pomalu přivedeme k varu. Z másla a mouky umícháme na mírném ohni světlou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem a vzniklou kaší zahustíme polévku. Přivedeme k varu, krátce vaříme, těsně před podáváním vložíme zvlášť uvařené špagety a důkladně prohřejeme.
-
3
Hotovou polévku rozdělíme do mísy nebo talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.