Tatarský biftek z lososa a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 620 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 10 ks Olivy černé
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Ciabatta
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 66860 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1069 mg
  • Vláknina 22459.2 mg
  • Vitamín A 22459.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa posypeme cukrem, zasypeme mořskou solí a necháme v lednici 10 hodin uležet. Poté je opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Oloupané avokádo zbavené pecky nakrájíme na malé kostičky a zakápneme citronovou šťávou.

  • 2

    Očišťenou mrkev, papriku a celerovou nať nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na čtvrtky, přesypeme do misky, přidáme pokrájené olivy, pažitku a cibuli. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

  • 3

    Přidáme avokádo i se šťávou, hořčici a zlehka promícháme.

  • 4

    Připravíme kulaté formičky, na střed talíře položíme formičku a střídavě plníne: zelenina - losos - zelenina - losos - zelenina.

  • 5

    Před podáváním opatrně sundáme formičku a podáváme s opečenou ciabattou.

Komentáře k receptu