Tatarský biftek z lososa a zeleniny
Suroviny
- 750 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 10 ks Olivy černé
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Ciabatta
- 10 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 93 g
- Sodík 66860 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 1069 mg
- Vláknina 22459.2 mg
- Vitamín A 22459.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z lososa posypeme cukrem, zasypeme mořskou solí a necháme v lednici 10 hodin uležet. Poté je opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Oloupané avokádo zbavené pecky nakrájíme na malé kostičky a zakápneme citronovou šťávou.
-
2
Očišťenou mrkev, papriku a celerovou nať nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na čtvrtky, přesypeme do misky, přidáme pokrájené olivy, pažitku a cibuli. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
-
3
Přidáme avokádo i se šťávou, hořčici a zlehka promícháme.
-
4
Připravíme kulaté formičky, na střed talíře položíme formičku a střídavě plníne: zelenina - losos - zelenina - losos - zelenina.
-
5
Před podáváním opatrně sundáme formičku a podáváme s opečenou ciabattou.