Špenátový předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 724.1 mg
- Vláknina 5775.8 mg
- Vitamín A 5775.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý čerstvý špenát krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle osmahneme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek, přidáme špenát, osolíme, opepříme a okořeníme nadrceným koriandrem.
-
3
Špenát upravíme na talíře, obložíme vždy plátkem šunky, plátky salámu a ihned podáváme.