Smažené fazolové lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Fazolové lusky zelené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sodovka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 273.3 mg
  • Draslík 583.7 mg
  • Vláknina 7269 mg
  • Vitamín A 7269 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé fazolové lusky očistíme, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Z vajec, sodovky, hladké mouky a soli umícháme těstíčko jako na kapání a fazolové lusky v něm namáčíme. Vkládáme je na pánev do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

  • 3

    Usmažené fazolové lusky necháme okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Podáváme obložené omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu